TAN Afdeling Den Haag  

Traction vrienden,

De omstandigheden zijn op dit moment nog steeds niet zo dat we elkaar goed kunnen ontmoeten. Inmiddels is het weer voorjaar en zijn er al prachtige velden met bloembollen te zien in onze regio.
Een rit door de bloemenvelden is elk jaar / elke week anders omdat de velden nooit dezelfde kleur hebben. Via Google maps is er een heel mooie route beschikbaar dwars door de bollenstreek.

Download van te voren de google maps app op je telefoon of tablet. Dit is een gratis app.
Open daarna de TAN Den Haag website met deze pagina en scroll naar beneden voor de "linkjes" die onderaan staan. Klik op de één van de twee linkjes. > Route deel 1 of Route deel 2)
Google maps wordt dan vanzelf geopend met de route. 

bloembollen

De rit is geen georganiseerde bijeenkomst, maar kan op een door jullie zelf gekozen dag gereden worden. De route rijden duurt ongeveer een uur en brengt jullie via de mooiste kleine weggetjes van de Bollenstreek langs prachtige bloeiende velden vol narcissen, hyacinten en tulpen. Tevens zul je met name in de tweede helft van de route regelmatig particuliere bloemenstalletjes tegenkomen, waar jullie voor een kleine prijs (contactvrij) grote bossen bloemen kunnen kopen. 
Als je de route gaat rijden, neem dan wel de volgende spelregels in acht:

• Neem de geldende Corona maatregelen in acht
• fotograferen van de bollenvelden mag, tussen de bloemenbedden lopen mag niet. Met dit laatste zou je namelijk ziektes van de bollen kunnen verspreiden tussen verschillende velden
• er is een weggetje in de route die alleen voor bestemmingsverkeer is. Deze is voor een mooie rondrit onvermijdelijk. Deze weg is smal, let goed op andere weggebruikers

De rit start en eindigt bij het Shell benzine station op de kruising N207 en N208 aan de noordzijde van Lisse. (Leidsestraat 176, 2182DT Hillegom) Daar is een klein parkeerplaatsje waar je Google Maps kunt opstarten.
Hoe werkt deze route in Google Maps? Heel eenvoudig gelukkig met de volgende stappen:

1. de route bestaat uit 2 delen (zie hieronder de google maps link's), die op elkaar aansluiten
2. klik op link voor route deel 1 onderaan deze pagina. Google Maps opent nu automatisch en laat de route zien
3. Druk in de Google maps app op het knopje rechts onderin het scherm “Voorbeeld >>”
4. Druk bij het bereiken van een route punt steeds rechts onderin op het vierkante vakje met “>”
5. Google Maps laat - met sprongen - steeds het volgende punt zien. Met bovenin het scherm de instructies met straatnaam etc.
6. aan het einde van het eerste deel, klik route deel 2 aan
7. vervolg de route op dezelfde wijze als hierboven vermeld.

Dit is geen georganiseerde rit met elkaar, maar een mooie route die jullie zelf kunnen rijden, als jullie dit willen. Als jullie de rit gaan rijden, neem dan de door de regering uitgevaardigde spelregels in acht.
Voor wie de rit gaat rijden: we vinden het leuk als jullie een mooie foto of ervaring van de rit met ons willen delen in de Whatsapp groep, of via de mail. 

Geniet van de prachtige bloemenvelden!

Albert, Edwin en Dus.


Link naar route deel 1:

Link naar route deel 2: