TAN Afdeling Den Haag  

Beste Traction vrienden,

We hopen dat het jullie allemaal goed gaat. Het is jammer dat we elkaar - tot 1 juni - niet mogen treffen, nu het zonnetje schijnt en we er eigenlijk allemaal met de Traction er op uit willen.
Om toch een beetje van het voorjaarsgevoel te genieten middels een rit met de Troen, hebben Albert en Anja een mooie rit door de op dit moment bloeiende bollenstreek uitgezet. Zij hebben dit in Google Maps gedaan.
Download van te voren de google maps app op je telefoon of tablet. Dit is een gratis app.

bloembollen

De rit is geen georganiseerde bijeenkomst, maar kan op een door jullie zelf gekozen dag gereden worden. De route rijden kost ongeveer een uur en brengt jullie via de mooiste kleine weggetjes van de Bollenstreek langs prachtige bloeiende velden vol narcissen, hyacinten en tulpen. Tevens zul je met name in de tweede helft van de route regelmatig particuliere bloemenstalletjes tegenkomen, waar jullie voor een kleine prijs (contactvrij) grote bossen bloemen kunnen kopen. Meestal is de prijs 5 euro voor 50 stuks....
Als je de route gaat rijden, neem dan wel de volgende spelregels in acht:

• houd afstand, minstens 1,5 meter tot anderen en andere weggebruikers
• fotograferen van de bollenvelden mag, tussen de bloemenbedden lopen mag niet. Met dit laatste zou je namelijk ziektes van de bollen kunnen verspreiden tussen verschillende velden
• er is een weggetje in de route die alleen voor bestemmingsverkeer is. Deze is voor een mooie rondrit onvermijdelijk. Deze weg is smal, let goed op andere weggebruikers

De rit start en eindigt bij het Shell benzine station op de kruising N207 en N208 aan de noordzijde van Lisse. Daar is een klein parkeerplaatsje waar je Google Maps kunt opstarten.
Hoe werkt deze route in Google Maps? Heel simpel met de volgende stappen:

1. de route bestaat uit 2 delen (zie hieronder de google maps link's), die op elkaar aansluiten
2. klik op link voor route deel 1 onderaan deze e-mail. Google Maps opent nu automatisch en laat de route zien
3. Druk in de Google maps app op het knopje rechts onderin het scherm “Voorbeeld >>”
4. Druk bij het bereiken van een route punt steeds rechts onderin op het vierkante vakje met “>”
5. Google Maps laat - met sprongen - steeds het volgende punt zien. Met bovenin het scherm de instructies met straatnaam etc.
6. aan het einde van het eerste deel, klik route deel 2 aan
7. vervolg de route

Nogmaals: dit is geen georganiseerde rit met elkaar, maar een mooie route die jullie zelf kunnen rijden, als jullie dit willen. Als jullie de rit gaan rijden, neem dan de door de regering uitgevaardigde spelregels in acht. Houd afstand, geen groepen van meer dan 4 personen, maar vooral: geniet van de prachtige bloemenvelden!
Voor wie de rit gaat rijden: we vinden het leuk als jullie een mooie foto of ervaring van de rit met ons willen delen in de Whatsapp groep (aanmelden kan bij Edwin), of via de mail. Als jullie dit leuk vinden, zullen we voor de maand mei nog een digitale rit uitzetten. En in juni hopen we elkaar weer te treffen!

Blijf gezond,
Albert, Edwin en Dus.


Link naar route deel 1:

Link naar route deel 2: