TAN Afdeling Den Haag  

Zondag 4 juli rijden we de gezelige, mooie en informatieve Midzomerrit!

We beginnen met een lunch bij restaurant de Strooppot met keuze uit diverse lunchgerechten en 2 drankjes, hier kunnen we bijpraten en daarna met een gevulde maag op weg gaan. De verschillende menu keuze's worden binnenkort op deze pagina vermeld.

strooppot

Wij verwachten jullie daar om 11.30u. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aan de achterzijde van het restaurant
Na de lunch rond 13:00 rijden we een ongeveer 70 km lange landelijke route die start en eindigt weer bij het vertrekpunt bij het restaurant. Halverwege de route is er een tussenstop met een verfrissend drankje.
We schatten in dat we rond 15.30 weer terug zijn. Op dat moment is er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid nog wat te eten en drinken voor dat je huiswaarts gaat.

Programma:
11.30 Verzamelen bij de Strooppot lunch met diverse gerechten en twee consumpties. Het adres / website: De Strooppot, Oostzijde 42-43, 1426 AE De Hoef (www.strooppot.nl)
13:00 / 13:15 Start van de route door “De Ronde Venen”
Op ongeveer de helft van de route is er een pauze met een verfrissing en kans om even de benen te kunnen strekken
15:30 / 16:00 Terugkomst bij de Strooppot en mogelijkheid om op eigen gelegenheid nog wat nuttigen en na te praten

ronde venen b

Een voorproefje over het gebied waar we doorheen rijden:

Het gebied "De Ronde Venen" is ontstaan door de turfwinning en inpoldering. Rond het gebied liggen de rivieren de Kromme Mijdrecht, de Amstel, de Waver, de Winkel, de Angstel en de Aa. Deze wateren vormen een bijna gesloten, ronde cirkel. In de routebeschrijving treft je leuke wetenswaardigheden aan over het gebied en achtergrond over bijzondere locaties die op het eerste gezicht misschien niet zouden opvallen. 

De startlocatie ligt in de Hoef, dicht in de buurt van de startlocatie van de picknickrit die we vorig jaar reden. Gelukkig is er op een paar korte stukjes na, geen overlap. We rijden deze keer een meer noordelijke route met plaatsen zoals Uithoorn, Nessersluis, Vinkeveen, Wilnis, Kockengen, Kanis, etc. Onderweg zijn er mooie vergezichten, kronkelige wegen, leuke rivieren/kanalen en talloze mooie boerderijen te zien. 

Menu:
Deze informatie volgt binnenkort.

Namens Albert, Dus en Edwin tot 4 juli!

Link naar de jaarplanning t/m september: https://www.tandenhaag.nl/index.php/agenda-mainmenu-32/year.listevents/2021/09/12/-