Interessante voorjaarsrit op 4 juni

De rit zelf is slechts zo’n 32 kilometer, maar het programma dat u aangeboden wordt, is bijzonder de moeite waard! De totale kosten voor de rit bedragen 10 euro per persoon.

We verwelkomen u met de traction tussen 10.00 en 10.15 uur bij het onlangs geheel gerenoveerde smalspoormuseum bij het Valkenburgse meer. Adres: Jan Pellenbargweg 1, 2235 SP Valkenburg ZH. Zie de website: stoomtreinkatwijkleiden.nl  We hebben een speciaal voor ons gereserveerde parkeerplek vlak voor het zwarte hek van het museum. U behoeft dus niet te parkeren op het grote parkeerterrein. Om 10.15 uur, dus nog voor het museum officieel voor het publiek open gaat, krijgt u in het museum koffie of thee met appeltaart. Daarna bezoeken wij de uitgebreide collectie binnen en ook in het buitenmuseum. Speciaal voor kinderen zijn er heel leuke dingen te doen! Om 12 uur maken we een rit met de stoomtrein die nu geheel rond het Valkenburgse meer rijdt. Aansluitend kunnen we mee met een dieseltreintje dat ons naar de remise en het museumdepot brengt waar een groot aantal nog te restaureren locomotieven en treinstellen staan.

Om 13.15 uur verzamelen we ons weer bij het museum voor een korte, maar mooie rit naar een “pop – up terras” waar we een zelf meegebrachte picknick kunnen gebruiken. Voor koffie, thee en zelfs een wijntje wordt gezorgd. Er zijn stoelen en tafels en er is gelegenheid om naar een genderneutraal toilet te gaan.

Na de lunch vertrekken we omstreeks 14.00 uur voor het tweede deel van de rit. We komen dan aan op de parkeerplaats bij het kasteel Keukenhof. In groepen van maximaal 10 personen brengen we een bezoek aan het kort geleden geopende museum LAM dat vlak bij het kasteel in het prachtige park staat. Het museum heeft “foodart” als thema. Alle kunstwerken hebben iets te maken met voedsel en consumptie. Indien gewenst geven coaches van het museum uitleg. Daarom hebben we een tijdslot voor 3 groepen van max. 10 personen. De eerste groep start om 15.15 uur. In het restaurant de Hofboerderij in het kasteelpark kunnen we iets drinken. Voor of na het museumbezoek kunt u ook heerlijk wandelen in het prachtige park en het bos met voor kleine kinderen een kabouterwandeling en een kinderboerderij. In het park staan ook tal van kunstobjecten.

Om 17.00 uur kunt u de thuisreis aanvaarden, maar ook een zeer korte route rijden naar een restaurant daar dichtbij om op eigen kosten  samen de dag af te sluiten met een vriendelijk geprijsd diner.

Rob Cillekens en Jaap Hoek