TAN Afdeling Den Haag  

Onderhoud controlemogelijkheid
Onderhoud van je Traction is een van de belangrijkste peilers voor lang rijplezier. Dat er af en toe, ondanks het onderhoud toch wat stuk kan gaan is een normaal gegeven voor een oude auto zoals onze Traction. Regelmatige controle is dan ook een noodzaak, vandaar dat er dan ook regelmatig door de TAN Den Haag een sleutelavond of dag wordt ingepland waarbij de Traction, aan de hand van een checklist, nauwkeurig wordt onderzocht. Handig voor eigenaars van een Traction die niet zo handig zijn om dit zelf te doen en er zodoende achter komen wat er zoal aan onderhoud of reparaties moet gebeuren.


Problemen opsporen en uitsluiten
Op deze manier worden vroegtijdig problemen opgespoord die je zelf, of als je niet zo handig bent, kunt laten oplossen door vrienden of door een bekende garage laten uitvoeren. Sla zo'n controlemogelijkheid niet over omdat een defect niet altijd op zichzelf hoeft te staan maar soms een combinatie van meerdere problemen kan zijn. Ook vreemde geluiden zoals rammeltjes of iets dergelijks kunnen voorboden zijn van komende storingen of defecten die eigenlijk meteen moeten worden gelokaliseerd om erger te voorkomen. Het hoeft natuurlijk niet altijd iets ernstigs te zijn maar je weet maar nooit. Op deze manier omgaan met je Traction kan het rijplezier ook rijplezier blijven!

Zelf controleren
Kan je niet of heb je geen gelegenheid aan zo'n controle mogelijkheid deel te nemen dan is er nog een mogelijkheid dit zelf te doen. Hier kan je een lijst downloaden die je behulpzaam kan zijn bij veel voorkomende onderhoudspunten. Probeer zoveel mogelijk de lijst af te werken en schakel indien nodig professionele hulp in als je problemen tegen komt die je niet zelf kunt oplossen.

 

 


Wielcontrole


Website van Wouter Duijndam met een mooie weergave van oude foto's van Nederlandse oude auto's

 www.hetnederlandschekentekenarchief.nl

 

 

Agenda

Oktober 2023
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Buienradar

Wie is er online

We hebben 25 gasten en geen leden online