18 mei Lezing "Slapende Schoonheden"

van Arnoud op de Weegh en vader Ard op de Weegh

 

Adres: Bij Albert Bakker, Heereweg 335a, 2161 BL Lisse (achter in de schuur, volg de aanwijzingen)
Tijdstip: Begin lezing om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur
Parkeren: Deels op eigen terrein, deels voor aan de weg op de parkeerplaatsen, deels achter het naastgelegen pand van Bij1

Arnoud op de Weegh en zijn vader Ard op de Weegh zijn al menig jaar actief in de oldtimerwereld. Inmiddels hebben zij al een aantal (inter)nationale oldtimerboeken op hun naam staan.

De afgelopen jaren hebben zij diverse autoclubs in Nederland bezocht om hun verhalen te delen, gebaseerd op de uitgebrachte boeken. Zij proberen hierbij hun passie en avonturen over te dragen aan andere autoliefhebbers.


De lezingen zal gaan over de volgende onderwerpen:

De Dovaz collectie.

Begin jaren tachtig werd de oldtimerwereld opgeschut door de schuurvondst van de eeuw: de “Slapende Schoonheden” collectie. Arnoud en Ard zijn in 2006 begonnen met het traceren van de complete collectie. Wat is er met de auto's gebeurd? En waar zijn de auto’s nu?

En de Schlumpf collectie.

Jarenlang onderzoek leverde een andere kijk op de bekende Schlumpf affaire en collectie, onderbouwd door vele nieuwe bewijzen, historisch materiaal en foto's. Het ware verhaal rondom de Schlumpf collectie brengen zij naar buiten; de affaire had heel anders kunnen verlopen.

De lezing zal ongeveer 60-80 minuten duren, waarbij beeldmateriaal ondersteund wordt doorhun verhalen.

 

Zeker de moeite waar om deze avond bij te wonen!

slapende schoonheden